Met Power BI kunnen gebruikers gegevens op een intuïtieve en visueel aantrekkelijke manier verkennen en presenteren, waardoor ze waardevolle inzichten kunnen verkrijgen en betere beslissingen kunnen nemen.

Belangrijke kenmerken en mogelijkheden

Gegevensverzameling

Power BI kan gegevens verzamelen uit diverse bronnen, waaronder databases, cloudservices, Excel-bestanden, websites, streaminggegevens en meer. Het kan ook automatisch gegevens vernieuwen op basis van een planning of realtime updates.

Gegevenstransformatie

Met Power BI kunnen gebruikers geïmporteerde gegevens transformeren en modelleren, zoals het combineren van tabellen, het maken van berekende kolommen en metingen, het filteren en wijzigen van gegevensformaten, en het maken van hiërarchieën.

Datavisualisatie

Power BI biedt een uitgebreide reeks visuele elementen en grafieken waarmee gebruikers gegevens op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier kunnen presenteren. Gebruikers kunnen interactieve dashboards maken met filters, slicers en drill-downmogelijkheden.

Gegevensanalyse

Power BI bevat ingebouwde analytische functies en mogelijkheden voor geavanceerde berekeningen. Gebruikers kunnen DAX (Data Analysis Expressions) gebruiken om aangepaste berekeningen en metingen te maken voor complexe analyses.

Samenwerking en delen

Gebruikers kunnen rapporten en dashboards delen met anderen binnen de organisatie via de Power BI-service. Ze kunnen ook machtigingen instellen om bepaalde gebruikers of groepen toegang te geven tot specifieke rapporten of gegevens.

Integratie met andere tools

Power BI integreert naadloos met andere Microsoft-producten, zoals Excel, SharePoint en Teams, en kan ook worden geïntegreerd met externe applicaties en services via API’s en aangepaste connectors.

Versies

Power BI is beschikbaar in verschillende versies, waaronder Power BI Desktop (een gratis desktopapplicatie voor rapportontwerp), Power BI Pro (een betaalde licentie voor het delen en samenwerken van rapporten) en Power BI Premium (een geavanceerde licentie voor schaalbaarheid en geavanceerde mogelijkheden).

Training

Microsoft Power BI Desktop for Business Intelligence, Maven Analytics

Projecten

Ontwikkelen Budget vs. Actual Dashboard